Після п’яти місяців безперервного зростання ціни на цукор досягли найвищого рівня з лютого 2017 р. Про це йдеться у доповіді, опублікованій Організацією Об’єднаних Націй FAO (ООН).
«Середнє значення Індексу цін на цукор ФАО в серпні склало 120,1 пункт, що на 10,5 пунктів (9,6%) вище його липневого значення», — йдеться в повідомленні.
Зафіксоване в цьому місяці зростання міжнародних котирувань цукру пов’язане з завданою шкодою від заморозків та тривалої посухи в Бразилії, яка є найбільшим у світі експортером цукру.
Стримувальний вплив на зростання цін цукру дало здешевлення нафти й ослаблення бразильського реала до долара США. Також хороші прогнози на врожай в Індії та Європейському союзі посприяли стримуванню зростання міжнародних цін на цукор.